Investering in vastgoed

In de meeste gevallen betekent investeren in onroerend goed het kopen van een huis om het te renoveren en vervolgens door te verkopen of te verhuren. Het doel is respectievelijk een meerwaarde of een maandelijks inkomen te genereren.
Er zijn echter vele andere oplossingen voor vastgoedinvesteringen in België. Een daarvan is vastgoed crowdlending.

Investering in vastgoed

Onroerend goed crowdlending

Vastgoed crowdlending is een investeringsoplossing waarmee u een vastgoedproject kunt financieren met uw eigen middelen. Via een crowdfundingplatform kunt u ervoor kiezen een van de vele bouw- of vastgoedontwikkelingsprojecten te steunen. Vastgoedcrowdfunding biedt de mogelijkheid van zeer interessante rendementen voor individuele investeerders. Als een fondsenwerving en het project waarvoor deze wordt uitgevoerd volgens plan verlopen, kan een bruto rendement van 3 tot 12% worden verwacht. En dat voor een startbedrag dat tussen 50 en 5000 euro kan liggen, afhankelijk van de aard van het project. Een aanzienlijk voordeel van crowdlending in onroerend goed is dat u, in tegenstelling tot het kopen/renoveren/verkopen van een pand of een huurbelegging, met deze belegging in fysiek onroerend goed kunt investeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het beheer ervan.

==>> Zie ook de lijst van beleggingspanden te koop in Brussel

SICAFI’s

SICAFI’s (Société d’Investissement à Capital Fixe) zijn vennootschappen naar Belgisch recht. Zij werden opgericht om participatieve investeringen in de vastgoedsector te bevorderen en aldus de financiering van ontwikkelingsprojecten mogelijk te maken. SICAFI’s hebben ten doel vastgoed te verwerven, maar ook aandelen in vastgoedcertificaten en vastgoedondernemingen of leasingoperaties uit te voeren.
Investeren in een SICAFI is een instrument voor vastgoeddiversificatie. In tegenstelling tot onroerend goed crowdfunding, koop en wederverkoop of verhuurinvesteringen is het geen fysieke investering in stenen en mortel. Als u uw vermogen wilt diversifiëren, bieden SICAFI’s u toegang tot “papieren” onroerend goed en versterken zo uw beleggingsportefeuille.

Je hebt nog steeds 2 keuzes
#1.MIJN NEST

Ontvang nieuwe panden per e-mail op basis van uw zoekcriteria

#2.BELEGGEN

Vind de exclusieve lijst van vastgoedinvesteringen met een gegarandeerd rendement.