ImmoBrussels.be >> Blog

Genieten van de zon in de tuin van uw nieuwe woning

Houdt u van het buitenleven en zoekt u een huis met een tuin of een appartement met een balkon? Als u daar straks van het zonnetje wilt genieten, is het slim om op te letten wat de stand van de woning ten opzichte van de zon is. Ondanks dat het natuurlijk heerlijk is om buiten te zijn, kan teveel zon schadelijk en onaangenaam zijn. Bescherm uzelf dus tegen een overdaad en voorkom problemen met de zon. Dit doet u met name door zonwering en het gebruik van zonnebrandcrème.

Bescherming tegen zonnestralen

Wie veel in de zon komt, doet er goed aan een zonnebril te dragen en zonnebrandcrème op zijn of haar huid te smeren. Een goede zonnebril beschermt uw ogen tegen schadelijke zonnestraling, oftewel ultraviolette straling (UV). Daarnaast kan het fijn zijn om een hoed, zonneklep of pet op het hoofd te dragen. Dit houdt de zon uit uw ogen en dan heeft u beter zicht. Bescherm uw huid tegen zonnebrand door deze in te smeren met een zonnebrandcrème. Zo’n beschermende crème bestelt u eenvoudig bij een online apotheek zoals bvb Farmaline.

Hoe kiest u de juiste zonnebrandcrème?

Er zijn verschillende soorten zonnebrandcrème te koop. Welke crème voor u het beste is, hangt af van uw huidtype en de sterkte van de zon. Is uw huid licht van kleur, wordt u niet of nauwelijks bruin en verbrandt uw huid snel? Dan past een zonnebrandcrème met factor 30 (SPF) of hoger bij u. Heeft u een lichte of lichtgetinte huid en krijgt die heel langzaam of makkelijk een bruin tintje? Ga dan voor factor 15. Bij een getinte huid die bijna nooit verbrandt, is factor 10 een goede keuze. Brengt u langere tijd in de zon door? Smeer uzelf dan iedere twee uur opnieuw in. Let bij baby’s en kinderen extra goed op, want hun huid is erg kwetsbaar. Daarom dient u uw baby uit de zon te houden en kinderen in te smeren met speciale zonnebrandcrème voor kinderen.

Wat helpt bij zonnebrand?

Een verbrande huid is pijnlijk en het verhoogt de kans op huidkanker. Heeft u last van zonnebrand? Ga uit de zon en koel de huid. Voor verkoeling kunt u vochtige doeken, yoghurt, kwark of komkommerschijfjes op de verbrande huid doen. Vervolgens is het gebruik van een koelende gel of lotion aan te bevelen. Deze biedt verzachting, brengt vocht in de huid en werkt ontstekingsremmend. Verder dient u veel water of thee te drinken, omdat uw lijf door het zonnen veel vocht verloren heeft. Bij ernstige verbranding bezoekt u het beste een arts.

Zonwering op terras of balkon aanbrengen

Met zonwering zorgt u voor de nodige schaduw op het terras of het balkon bij uw woning. Er is veel keuze in soorten buitenzonwering. Denk bijvoorbeeld aan een uitvallend zonnescherm boven een raam, een terrasoverkapping of een parasol. Ook schaduwdoeken zijn een uitstekende oplossing als u op een zonnige dag graag in de schaduw wilt kunnen zitten.

Zonnescherm uitkiezen

U vraagt zich wellicht af hoe u nieuwe zonwering voor uw woning uitkiest. Houdt u van gemak? Kies dan voor zonwering bij de ramen in de vorm van een elektrisch bedienbaar knikarmscherm of uitvalscherm. Hierbij brengt u het zonnescherm via een simpele druk op de knop automatisch in de gewenste stand. Met dit type zonnescherm houdt u bovendien het zonlicht buitenshuis. Zoekt u een flexibele oplossing die verplaatsbaar en laag geprijsd is? Ga dan voor een parasol of schaduwdoek. Deze soorten zonwering zijn zo’n beetje op iedere plek bij uw huis of appartement te gebruiken.