ImmoBrussels.be >> Blog

Welke lening om een tiny house in België te kopen?

Een tiny house kopen in België kan een interessante optie zijn voor wie zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, zijn levensstijl wil vereenvoudigen of geld wil besparen op zijn woning. Zoals bij elke aankoop van onroerend goed is het echter belangrijk goed geïnformeerd te zijn en de juiste financiering te kiezen. Welke lening om een tiny house in België te kopen? Het antwoord in dit artikel! 

tiny house lening

Een persoonlijke lening om een klein huis in België te kopen

Allereerst is het belangrijk te weten dat tiny houses in België niet als conventionele woningen worden beschouwd. Daarom komen zij niet in aanmerking voor dezelfde soorten woningkredieten als huizen of flats. Dit betekent dat u misschien moet kijken naar alternatieve financieringsoplossingen.

Een van de meest voorkomende opties voor de aankoop van een tiny house in België is namelijk een persoonlijke lening. Dit type lening wordt door banken en kredietinstellingen verstrekt zonder dat u het gebruik van het geld hoeft te verantwoorden. Het is meestal gemakkelijk te verkrijgen, maar het is belangrijk om de rentetarieven en vergoedingen van verschillende instellingen te vergelijken om de voordeligste oplossing te vinden.

Zakelijke leningen 

U kunt ook een zakelijke lening aanvragen als u van plan bent uw tiny house voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld als u het als hoofdverblijf wilt gebruiken en u zelfstandig ondernemer bent. In dit geval moet u een ondernemingsplan indienen en bewijzen dat u kunt terugbetalen.

Wist je dat? Het gezamenlijke financieringsplatform Mozzeno biedt nu zakelijke leningen voor zelfstandigen en kmo’s.

Subsidies

Ten slotte is het belangrijk om te weten welke premies en subsidies beschikbaar zijn voor de aankoop van een tiny house in België. Sommige gemeenten bieden bijvoorbeeld subsidies aan voor de aankoop van een tiny house of voor de installatie van een tiny house op hun grondgebied. U kunt dus ook nagaan of u voor deze steun in aanmerking komt.