ImmoBrussels.be >> Blog

Standaard plafondhoogte in België

Staat u op het punt uw huis te bouwen of te renoveren? Dan is de hoogte van uw plafonds iets wat u niet over het hoofd mag zien! Ontdek in dit artikel wat de standaard plafondhoogte is in België.

Wat is de standaard plafondhoogte in België? 

De standaard plafondhoogte in België is 2,50 meter. Deze hoogte wordt als comfortabel genoeg beschouwd voor de meeste mensen en maakt het ook mogelijk om zonder problemen apparatuur zoals plafondventilatoren of kroonluchters te installeren.

Het is belangrijk op te merken dat deze standaardhoogte kan variëren afhankelijk van de regio of stad waar u zich in België bevindt. Zo is het in sommige delen van Brussel gebruikelijk om hogere plafonds te vinden, terwijl in andere gebieden de plafonds iets lager kunnen zijn.

Wat zegt stedenbouw?

In de meeste gevallen eisen de stedenbouwkundige autoriteiten een minimale plafondhoogte van 2,20 m. Vraag uw gemeente om informatie voordat u met de werkzaamheden begint.

Mogelijke varianten

Het is ook belangrijk op te merken dat plafondhoogten kunnen variëren afhankelijk van het type gebouw of huis. In huizen met meerdere verdiepingen is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat de plafonds op de begane grond hoger zijn en op de bovenverdieping lager. Dit heeft vaak te maken met de structuur van het huis en de behoefte aan opslagruimte.

Samengevat is de standaard plafondhoogte in België 2,50 meter, maar dit kan variëren afhankelijk van de locatie en het type gebouw. Het is belangrijk om met deze factoren rekening te houden bij het bouwen of verbouwen van een huis of gebouw in België.

Bent u op zoek naar financiering voor uw bouw- of renovatiewerkzaamheden? Ontdek alle aanbiedingen voor werkleningen en sluit uw lening af tegen het beste tarief!