ImmoBrussels.be >> Blog

Tips bij het inrichten van een nieuwe woning

Nog heel even en dan krijg je de sleutels van jouw nieuwe woning. Een spannende tijd breekt aan. Stiekem ook wel een hele leuke. Er gaat niets boven het inrichten van een geheel nieuwe woning. Hoewel het hartstikke leuk is om te doen, is het soms ook knap lastig. Want waar begin je? Waar moet je precies aan denken? Geen zorgen. Met behulp van de volgende tips wordt het inrichten van jouw nieuwe woning een fluitje van een cent.

Tips bij het inrichten van een nieuwe woning

Zorg dat de basis goed is

De meeste mensen vinden het toch wel het leukst om daadwerkelijk aan de slag te gaan met meubels en accessoires. Belangrijk is hierbij wel dat de basis klopt. Zonder de juiste basis zal geen enkele interieurstijl het beoogde effect hebben. Bij de basis denken we vooral aan de vloeren, muren, raambekleding en natuurlijk de verlichting.

Wist je dat verlichting een interieur kan maken of breken? Toch wordt de waarde hiervan vaak onderschat. Als de ruimte nog leeg is, kun je echter perfect zien waar de verschillende aansluitpunten zijn en welke lichtsoorten er gekocht moeten worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een led strip onder de keukenkastjes? Of prachtige spotjes voor in de serre? Keus genoeg! Bij het kopen van nieuwe verlichting is het altijd slim om eerst een lichtplan op te stellen. Kom je er niet uit? Schakel dan deskundige hulp in.

Als de basis klopt, heb je al de grootste eerste stap gezet. Nu is het tijd voor het echte inrichten.

Zoek naar inspiratie

Het is echt niet altijd gemakkelijk om een geheel nieuwe inrichting te kopen. Zeker niet als dit misschien wel jouw eerste eigen woning is. Het aanbod is zo ongelooflijk groot en als je niet goed weet wat je zoekt, kan het heel veel tijd kosten voordat je het juiste hebt gevonden. Daarom is het belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg handige apps zoals Pinterest waarop je snel heel veel inspiratie kunt vinden. Ga op zoek naar verschillende interieurstijlen en ontdek welke stijl het beste bij jou past.

Als je weet welke interieurstijl de voorkeur heeft, kun je je hier verder in verdiepen. Wat maakt een industriële woning bijvoorbeeld? Waar moet je aan denken als je juist een modern interieur wil toepassen? Als je weet welke stijl je wilt gebruiken, wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste meubels te vinden.

Schakel een specialist in

Kom je er maar niet uit? Of heb je het idee dat het interieur zo nooit één geheel wordt? Dan is het wellicht verstandig om een interieurontwerper in te schakelen. Dit is iemand die jaarlijks misschien wel tientallen tot honderden nieuwe interieurs samenstelt. Geheel op basis van jouw persoonlijke wensen en ideeën. Het kan geen kwaad om met een deskundige te spreken. Soms vinden mensen het lastig om deze beslissing te nemen. Vooral omdat ze bang zijn voor het kostenplaatje. Bedenk echter goed hoeveel je kunt besparen door direct de perfecte inrichting te kopen en niet eerst een aantal miskopen te begaan.